Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Advocatenkantoor Cheng

Praktische informatie

Advocaatkosten

In principe worden clienten bijgestaan op betalende basis. Dit houdt in dat er een uurtarief wordt afgesproken, dan wel een vaste prijs voor de gehele zaak.

Het komt echter voor dat een client een bijdrage nodig heeft van de overheid omdat hij of zij onvoldoende inkomen en vermogen heeft. In dat geval kan uw advocaat gefinancieerde rechtsbijstand voor u aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor gefinancieerde rechtsbijstand zijn als volgt:

U mag niet te veel verdienen

Als u een te hoog inkomen heeft, heeft u geen recht op gesubsidieerde rechtsbijstand. Als u er wel recht op heeft, betaalt u meestal een eigen bijdrage. Die bijdrage is lager wanneer u minder verdient.

Zie voor meer informatie de pagina: inkomen en vermogen.

U mag niet te veel vermogen hebben

Wanneer u bijvoorbeeld spaargeld of een tweede huis heeft en daardoor boven het heffingvrij vermogen zit, dan heeft u geen recht op gesubsidieerde rechtsbijstand.

Als de rechtzaak is afgelopen, kijkt de Raad voor Rechtsbijstand naar wat de zaak heeft opgebracht. Dat noemen we het financiële resultaat. Is de opbrengst meer dan 50% van uw heffingvrije vermogen? In dat geval trekt de Raad zijn bijdrage in, en moet u zelf de kosten van de advocaat betalen.

U moet een goede reden hebben om rechtsbijstand aan te vragen

Gesubsidieerde rechtsbijstand is er om mensen te helpen die het écht nodig hebben. De Raad kijkt bij het beoordelen van de aanvraag dus ook naar de reden waarom u rechtsbijstand vraagt.